فرهنگ غذا خوردن در کشورهای مختلف

ایران

در آوردن کفش در کنار در خارج از خانه مرسوم است.

در هنگام سرو غذا یک ظرف بزرگ در وسط سفره قرار می گیرد و هر کس یک بشقاب، کاسه و قاشق و چنگال دارد.

صحبت کردن در هنگام سرو غذا ممنوع است.

غذاهای معمولی که در طول روز سرو می شوند، نان برنج و گوشت است.

غذاها بر اساس گرمی و سردی تقسیم بندی می شوند.

مثلا بادنجان، گوشت، و شیرینی گرم هستند.

ماست و خیار و ماهی سرد هستند.

بعد از شام چای و میوه و دسر میوه سرو می شود.

در طول روز سه وعده غذا با تنقلات ( آجیل، میوه و مالت…) خورده می شود.

صبحانه: چای داغ، پنیرو نان تازه

ساکنان شمال ایران: عسل و نان

ساکنان مرکز ایران: خامه و ماست

ساکنان جنوب ایران: خرما و پنیر

ترکیه

سه وعده غذا در روز خورده می شود.

صبحانه: گوجه فرنگی تازه، پنیر شور، زیتون سیاه ، نان با مربا و عسل، تخم مرغ پخته، چای و نان تازه همیشه آماده است، سوسیس تند، چاشنی گوشت گاو

ایتالیا:

این روش پذیرائی بازگشتی دارد به فرهنگ فلکوریک و میراث گذشتگان هر منطقه از این جهان بزرگ و گونه های مختلف آداب و رسوم طبخ اغذیه و پذیرائی که زندگی صنعتی امروزی نتوانسته آنها را محو نماید.به اینگونه روشهای پذیرائی،روش سنتی و بومی اطلاق میشودسه وعده غذا در روز خورده می شود.

صبحانه: کافه و شیر، کاپوچینو ( نان و کره ومربا ، کیک)

ناهار و شام یکی است(با هم خورده می شود). شامل غذای سرد اشتهاآور، پاستا و ظرف برنج (بسته به ناحیه)، ریسونو (گوشت و ماهی)، سالاد با پنیر و میوه.

ناهار ساعت 2 خورده می شود.

علاوه بر وعده های اصلی غذا، میان وعده سنتی که هر دو نانی هستند.

از خصیصه های این روش میتوان به نکات زیر اشاره کرد:

  • بدلیل گوناگونی زیاد این روشها قابل قیاس کلی با یکدیگر نیستند و فقط میتوان به صورت موردی آنها را با یکدیگر مقایسه نمود.
  • تجهیزات،ملزومات و نحوه پذیرائی در این روش برگرفته از همان فرهنگ فلکوریک و سنتی منطقه بوده و از استاندارد خاصی پیروی نمیکند.
  • با توجه به یکنواختی زندگی ماشینی و دور شدن مردم از آداب و سنن قومی خود،این روش در بین قشر بزرگی از جوامع بشری در نقاط مختلف مقبول افتاده و از آن استقبال خوبی به عمل آمده

تایلند:

به دلیل میان وعدهایشان معروفند به همین دلیل نزدیک مراکز عمومی میان وعده های متعددی ســـــــرو می کنند.صدها نوع میان وعده که معروفترین آنها عبارتند از: کیک ماهی، تخم مرغ، برنج سرخ شده، رشته فرنگی با انتخاب ادویه.

سه وعده عذا در روز خورده می شود که شام وعده اصلی می باشد.

صبحانه: برنج سرخ شده، تخم مرغ پخته، غذاهای مانده شب قبل.

غذاهای مختلفی بر اساس طعم ها و روش های پخت متفاوت وجود دارد، که سوپ همیشه وجود دارد.

شام معمول: برنج بخار پز، کاری، سبزی، سالاد سرد و سوپ که فقط برنج برای هر کس به طور جداگانه سرو می شود اما سایرغذاها به صورت مشترک سرو می شود.میوه ها بعد از شام سرو می شود. برای خوردن غذا از قاشق استفاده می شود و چنگال فقط برای هدایت غذا به قاشق است. به چاقو نیازی نیست و بر خلاف همسایگان از چوب  استفاده نمی کنند.

اندونزی:

غذا به صورت انفرادی در ظرف های کوچک به صورت میان وعده به جای سرو وعده غذایی بزرگ خورده می شود. در زمان گرسنگی، غذا کم کم خورده می شود. چیدن میوه و سبزی به صورت روزانه از باغ های شخصی یا خرید از سوپر مارکت اتفاق می افتد.

صبحانه: کاسه برنج سخ شده، رشته فرنگی، سوپ، چای و فهوه

ناهار و شام: برنج

ظروفی به صورت مشترک قرار می دهند که هر کس سهم خود را از آن برمی دارد.

چین

به عنوان ظرف غذاخوری هرکس کاسه ای دارد.

چینی ها سوپ را به طور مستقیم از کاسه می خورند(بدون استفاده از قاشق و …).

شام: برنج یا رشته فرنگی ، سوپ

در هر وعده غذایی چای می نوشند.

هند

در هند مردم در طول روز وعده های غذایی کم حجمی را می خورند.

صبح هنگام: چای و غذای سبک شور

چند ساعت بعد صبحانه: سیب زمینی سرخ شده یا نان و تحم مرغ، حلوا که ساخته شده از گندم، کره، شکر و بادام خرد شده است

ناهار: سبزیجات پخته شده، برنج، ساندویچ

میان وعده بعد از ظهر بین ساعت 5 تا 6 شامل چای یا تنقلات یا غذای پر شده با سیب زمینی و نخود فرنگی یا ترکیبی از برنج . ماست و سس آلوچه و سیب زمینی آب پز و یا میوه های انبه، انار، انگور و خربزه

شام دیر سرو می شود، شامل سبزیجات، برنج یا یک فنجان شیر با شکر